Кое да изберем – тапети, латекс или декоративна мазилка? Всеки един човек е устроен така, че да търси най-доброто решение, когато планира да ремонтира собствения си дом. Когато стените са шпакловани и измазани или гипсокартонът е по местата си, идва ред на финалния завършек.

Въпросът е дали да заложим на класически вариант като латекс, да поставим тапети или да изберем някаква декоративна мазилка. Всеки един от тези варианти си има своите собствени предимства и недостатъци, като при всеки човек могат да вземат тежест различни от тях.

Тапети

Тапетите създават усещане за топлина и уют, което нито един друг материал не може да предложи. Те дават възможност да са постигне усещане за разнообразие и пъстрота, тъй като много често съчетават различни цветове.

Текстурата на тапетите, от своя страна, създава усещане за топлина, мекота и уют. Трудни са за поставяне, като при тях винаги е за предпочитане да има някой, който да се погрижи за тази задача.

Латекс

Латексът се отличава с това, че може да е доста лесен за нанасяне. Със сигурност ще можете да си го поставите на стените сами, особено ако някоя дребна грешка в измазването не е толкова фатална.

Освен това, цената му не е много висока, така че ремонтът няма да ви струва много. Този вариант е добър ако искате да сменяте цветовете на всеки няколко години, така че да не ви омръзват.

Декоративна мазилка

Декоративната мазилка сама по себе си не е скъпа, но обикновено майсторите, които я нанасят искат по-големи хонорари. Ако прецените, че можете да се научите да я поставяте сами, този вариант е доста изгоден.

Декоративната мазилка е сравнима по красота с тапетите (разгледайте предложенията на Praktis.bg), а по здравина и устойчивост не отстъпва на латекса, така че можете да заложите на нея спокойно, без да се тревожите за нейната трайност във времето.

Декоративната мазилка бива различни видове, сред които пясъчна, копринена, драскана и много други. Всяка от тях има различни предимства и създава различен визуален ефект на сградата.

Този вариант често бива споменавам като оптимална комбинация между другите решения, които се поставят на стените у дома, а ако сте склонни да експериментирате, декоративната мазилка няма да ви разочарова.

https://bgtextile.eu/wp-content/uploads/2023/09/tapeti-lateks-dekorativna-mazilka.jpghttps://bgtextile.eu/wp-content/uploads/2023/09/tapeti-lateks-dekorativna-mazilka-150x150.jpgachopОнлайн магазиниPraktis.bgКое да изберем - тапети, латекс или декоративна мазилка? Всеки един човек е устроен така, че да търси най-доброто решение, когато планира да ремонтира собствения си дом. Когато стените са шпакловани и измазани или гипсокартонът е по местата си, идва ред на финалния завършек. Въпросът е дали да заложим на...Каталог за шивашки фирми, текстилни производители и търговци на дрехи и обувки.