Лятото е сезон, който успява да комбинира в себе си много смесени усещания. От една страна, летните месеци ни носят много голямо разнообразие от чувства и емоции, съпроводени с вълнуващи преживявания.

От друга страна, обаче, повечето от нас не понасят много добре жегите и изпитват известен дискомфорт от твърде високите температури. Най-малкото, човек постоянно усеща кожата си лепкава заради високата влажност.

Един от начините да се справим с неудобството, което горещините носят, се изразява във възможността да изберем подходящи летни дрехи и да внимаваме с избора на материя.

Каква материя да изберем

Рокли за жени онлайнМатерията на летните рокли е от много голямо значение, а най-добрият избор за това е ленът. Той често бива определян като лятна материя, тъй като се отличава като много лек, удобен и дишащ.

Има доста интересна и уникална текстура, която го прави приятен на допир, а също така и много лесно разпознаваем. От лен могат да се открият доста голямо разнообразие от стилни летни рокли на доста добри цени (вижте в Daphne.bg).

Освен всичко останало, трябва да добавим и това, че ленът изсъхва много бързо, а колкото и да не ни е приятно, през лятото кожата лесно се изпотява, съответно става мокра или поне малко влажна.

Какви са недостатъците на ленените рокли

Единственият недостатък на ленените рокли е склонността им да се набръчкват и мачкат по-лесно и това трябва да се има предвид. Един от начините да се избегне това е като се заложи на по-плътно изтъкани нишки.

Когато текстилните тъкани са изтъкани достатъчно плътно, това им придава малко повече тежест, така че набръчкването става по-контролирано и по-малко забележимо.

Не пренебрегвайте и плътността на материята

От много голямо значение при избора и при покупката на летни дрехи за жени е и плътността на материята, от която е направен съответният артикул. В случая, лятната рокля задължително трябва да бъде много тънка.

Дори и най-леките по своя характер материи, каквато е тази, могат да ви сгреят допълнително, ако имат по-голяма плътност. Обикновено, това се вижда само на живо, но някои производители на дрехи дават повече детайли за това, като например какъв е броят на нишките на квадратен сантиметър.

https://bgtextile.eu/wp-content/uploads/2022/05/damski-rokli.jpghttps://bgtextile.eu/wp-content/uploads/2022/05/damski-rokli-150x150.jpgadminСтатииdaphne.bgЛятото е сезон, който успява да комбинира в себе си много смесени усещания. От една страна, летните месеци ни носят много голямо разнообразие от чувства и емоции, съпроводени с вълнуващи преживявания. От друга страна, обаче, повечето от нас не понасят много добре жегите и изпитват известен дискомфорт от твърде високите...Каталог за шивашки фирми, текстилни производители и търговци на дрехи и обувки.