За огромно съжаление в днешно време по-голямата част от браковете приключват с развод. Колкото и да не ни се иска да повярваме, то хората са склонни много по-лесно да поставят край на взаимоотношенията си, тъй като не са свикнали да правят компромиси и отстъпки, което ние смятаме, че заляга в епицентъра на щастливия семеен живот.

Когато нещо не е наред в семейството, то обикновено предпочитаме да препишем вината на отсрещната страна, вместо да се постараем да коригираме себе си. По-лесно е за нас самите да обвиним половинката си и да вземем категорично решение. Истината обаче е, че бракът е договор между двама души и ако нещо е довело до подобен момент, в който взаимоотношенията съвсем не са това, което сте очаквали, то навярно и двете от страните са допринесли еднакво за това.

В редовете по-долу ще се опитаме да ви разкажем по-подробно за това какво представляват бракоразводните дела, ще се постараем да ви дадем максимално подробна информация, отнасяща се за този правен процес. В стремежа си да ви бъдем наистина полезни и да съумеем да ви подтикнем към правилно решение, то ние ще обхванем и темата, свързана с откриването на добър бракоразводен адвокат. Надяваме се споделеното от нас да ви послужи в точния момент и да се чувствате далеч по-решителни, ако се намирате именно на такъв кръстопът.

Юрист за дело по разтрогване на брак
Адвокатска кантора в София https://sbklaw.bg/

Какви са видовете бракоразводни дела

Бракоразводното дело представлява разтрогването на брака между двама партньори. Разбира се, не винаги можете да бъдете сигурни дали едно такова разтрогване ще премине лесно и безпроблемно или ще се наложи да удължите самия процес. Обикновено всичко зависи от казусите, които трябва да разрешите.

Попадайки на компетентен адвокат, то вероятността бързо да се избавите от проблемите е много по-голяма. Ако ли обаче сте наели първия срещнат правист, то твърде вероятно е да усложните значително самия процес.

Желанието ни е да обхванем всички видове бракоразводни дела, но в една кратка статия като тази, това би било невъзможно. Все пак ще се постараем да ви разкажем за едни от най-често срещаните. Смятаме, че по този начин ще имате възможността да добиете далеч по-ясна представа за случващото се и ще можете да вземете адекватни мерки и решения в последствие.

Ще разделим делата, според естеството на проблемите, които следва да бъдат решени. Ето какви са те:

  • Развод по взаимно съгласие;

Това е най-често предпочитаният развод, заради това, че отнема най-малко време, най-малко финанси и не е нужно да се стига до втора или трета инстанция. Всичко се случва по договаряне между двамата съпрузи и по този начин успява да се запази добрия тон между бившите половинки и в последствие.

Онези от вас, които са взели категорично решение и са сигурни, че искат да прекратят брачните взаимоотношения с половинката си, то най-добре да заложат на развода по взаимно съгласие. В противен случай рискуват нещата да се проточат с месеци, а дори и с години.

  • С или без подялба на имущество;

Когато става въпрос за подялба на имущества, то обикновено този вид дела отнемат много повече време. Това също е условно, тъй като зависи дали съпрузите могат да се споразумеят помежду си.

Ако сте в търсене на компетентен бракоразводен адвокат, чиито опит зад гърба му, е наистина богат, то нашият съвет е да посетите SBKLaw.bg, където сме сигурни, че ще попаднете на професионалисти, които знаят как да ви съдействат, така че всичко да премине по план.

https://bgtextile.eu/wp-content/uploads/2020/03/razvod.jpghttps://bgtextile.eu/wp-content/uploads/2020/03/razvod-150x150.jpgadminСтатииадвокат софия,бракоразводни адвокати,развод,услуги софияЗа огромно съжаление в днешно време по-голямата част от браковете приключват с развод. Колкото и да не ни се иска да повярваме, то хората са склонни много по-лесно да поставят край на взаимоотношенията си, тъй като не са свикнали да правят компромиси и отстъпки, което ние смятаме, че заляга...Каталог за шивашки фирми, текстилни производители и търговци на дрехи и обувки.