Олекотени завивки са един от най-трудните за запазване елементи на спалното бельо. Това е така заради обема и пълнежа ѝ, които най-често създават затруднения на потребителите при редовната грижа за хигиената на спалните платове. Как правилно да се грижим за олекотените завивки у дома, така че да запазим за по-дълго време техните форми и качества? Продължете да четете, ако отговорът на този въпрос ви интересува.

Как се перат олекотени завивки

До голяма степен методът на изпиране и конкретните специфики при прането се предопределят от характеристиките на завивката. Тук значение има основно какъв е пълнежът ѝ, как е закрепен и каква е материята на обвивката.

Още при покупката на олекотената завивка е добре да имате предвид, че изкуственият пълнеж е много по-лесен за поддръжка, в сравнение с естествения. Освен това не само при пране, но и при ежедневната употреба на олекотени завивки с птичи пух се наблюдава измъкване на перата от пълнежа, независимо колко качествена е завивката.

Ако искате да избегнете подобни неудобства, по-добре е да изберете олекотена завивка с изкуствен пълнеж. По този начин ще се погрижите и за природата, и за своето удобство. Завивките с изкуствен пълнеж на PoPijami.bg не отстъпват по нито едно качество на тези с естествен, така че може да се окаже, че това е печелившият избор за вас, който ще ви улесни максимално от гледна точка на поддръжката.

Олекотените завивки със синтетичен пълнеж могат съвсем спокойно да се перат по-често и са добри за хора с алергии. Добре е да перете завивката на деликатна програма с настройка на максимум до 40-60°C, за предпочитане без центрофуга или на по-ниски обороти на въртене. След изпиране може удобно и лесно да ги изсушите в сушилнята. Запознайте се конкретните указания за поддръжка, маркирани от производителя и ги спазвайте стриктно.

Що се касае до естествения пълнеж, първо проверете дали въобще е допустимо завивката да се пере в пералня. Перете завивката самостоятелно и на възможно най-нежната програма, съобразявайки се с указанията на производителя. В сушилнята използвайте специални топчета за сушилня или висококачествени тенис топки за възвръщане формата на завивката.

Други аспекти от грижата за олекотените завивки

Важно е да перете това спално бельо поне веднъж на 2-3 месеца. Винаги обличайте олекотената завивка в платнен калъф, който ве препоръчително да перете поне веднъж седмично. Така ще си осигурите добра хигиена и ще предпазите самата олекотена завивка от директни замърсители.

Всеки ден след събуждане е добре да оставяте олекотените завивки и другото спално бельо да се проветрят на свеж въздух, за предпочитане на слънце. По този начин им осигурявате възможност да се освободят от натрупаната през нощта влага.

Ако нямате сушилня, най-добре е след пране да оставите завивката да съхне хоризонтално, например върху метална мрежа. Особено когато става въпрос за естествен пълнеж, това ще помогне за запазване формата на завивката.

Веднъж седмично може да изтупвате олекотената завивка, което ще помогне за премахване на натрупалата се прах.

Търсите качествени олекотени завивки на изгодна цена? PoPijami.bg може да ви предложи сертифицирани артикули със страхотни качества, с които може да се запознаете онлайн.

https://bgtextile.eu/wp-content/uploads/2022/12/olekoteni-zavivki.jpghttps://bgtextile.eu/wp-content/uploads/2022/12/olekoteni-zavivki-150x150.jpgachopДругиpopijami.bgОлекотени завивки са един от най-трудните за запазване елементи на спалното бельо. Това е така заради обема и пълнежа ѝ, които най-често създават затруднения на потребителите при редовната грижа за хигиената на спалните платове. Как правилно да се грижим за олекотените завивки у дома, така че да запазим за...Каталог за шивашки фирми, текстилни производители и търговци на дрехи и обувки.