При проектирането и изработването на уебсайт за електронна търговия могат да бъдат допуснати следните грешки:

  1. Липса на информация за контакт: Трябва да се предложат на посетителите множество начини за връзка. Търговците трябва да имат телефонен номер, имейл, чат и/или форма за контакт.
  2. Прекалено много шрифтове и цветове: Използвайте най-много 2-3 шрифта и цветове на страница. Разсейващият дизайн може да обърка купувача и той да не успее да направи необходимото, за да купи продукта.
  3. Неподходящи снимки: Малкото снимки на продукти или снимки, които не предлагат на потребителите възможност за увеличаване на изображението за близък изглед, са неприемливи за един онлайн магазин. Виждането на един малък детайл може да даде на купувачите доверието, необходимо за да направят поръчка онлайн.
  4. Невярна информация: Привличане и задържането на посетителите на сайта означава постоянно добавяне на нова информация (т.е. последните новини), изтриване на остарялата информация и корекция на необходимите страници. С две думи трябва да се грижите добре за актуалността на информацията в магазина.
  5. Деактивиране на бутона “Назад”: Може да раздразни посетителя. Изключително остаряла техника, която се забелязва до ден днешен.
  6. Бавно зареждане на сайта: Големите изображения и многото продукти на една страница могат да забавят зареждането на сайта. А в ерата на смартфоните това е недопустимо.
  7. Липса на търсене в сайта: Това е основен компонент за всеки сайт и улеснява значително посетителите.
  8. Несъвместимост с някои браузери: Търговците на дребно може да загубят клиенти, ако страници не са съвместими с браузерите, коити повечето хора използват. А в България те не са чак толкова много…
  9. Страници без връзка към тях: Създаването на карта на сайта, ще ви помогне да свържете всички страници във вашия магазин.

Изработка на онлайн магазинИзработката на онлайн магазин е може би най-важната част от вашия онлайн имидж и трябва да отразява същите високи стандарти, както и реалния магазин на дребно. Доверете се на професионалисти, за да бъде безупречен вашия имидж!

Времето, прекарано в планиране как да бъде изграден един сайт може да струва много повече, отколкото наемането на професионалист, който да изработи реално  вашия магазин. Заявете консултация с избраната агенция за разработка на проекта ви.

По този начин си спестявате голяма част от вече описаните проблеми и предизвикателства, като ги оставяте в ръцете на професионалисти!

https://bgtextile.eu/wp-content/uploads/2020/01/2.jpghttps://bgtextile.eu/wp-content/uploads/2020/01/2-150x150.jpgadminСтатииПри проектирането и изработването на уебсайт за електронна търговия могат да бъдат допуснати следните грешки: Липса на информация за контакт: Трябва да се предложат на посетителите множество начини за връзка. Търговците трябва да имат телефонен номер, имейл, чат и/или форма за контакт. Прекалено много шрифтове и цветове: Използвайте най-много...Каталог за шивашки фирми, текстилни производители и търговци на дрехи и обувки.