Финландският изследовател Сузана Рока от Agrifood Research – Финландия показва в нейната докторска дисертация, че антителата, извлечени от коластра и лактобацили, извлечени от ферментирало зеле (кисело зеле) предотвратяват действието на патогенни бактерии  в стомашно-чревния тракт.

Рока изследвала ефектите на антителата от кравешката коластра и на лактобацилите при инфекции в храносмилателния тракт. Изследваните инфекции са гастрит, зъбен кариес и Ешерихия  коли  при телета, Helicobacter Pylori, която причинява гастрит и язва на стомаха, като често е и причина за рак на стомаха.

Концентрациите на антитела били особено високи при коластра, която е събрана в първите часове след отелването на кравата.

При изследването се е установило, че препаратът може да попречи при Helicobacter инфекцията при мишки. Установило се е, че препаратът не може да излекува вече съществуваща инфекция, но в комбинация с антибиотик намалявал възпалението и броя на helicobacteria в стомашно-чревния тракт по-ефективно, отколкото само  антибиотик. Коластрата също подпомагала премахването на колибактериите от  кръвта на телета.

Изследването също така установява как лактобацилите работят успешно при стомашно-чревни инфекции. Установено е, че лактобацилите, комбинирани с коластра, пречат ефективно на Streptococcus mutans, главната причина за зъбния кариес, да се придържа към зъбната повърхност и хеликобактер пилори от придържане към човешките стомашните клетки. И така коластрата и лактобацилите облекчавали  възпалението, а един страхотен продукт в AquaSource Колактив 3, в който има коластра и пробиотик.

Проучването също така установява, че в млякото ферментирало с лактобацили LGG, антителата за кариес запазили свойствата си за дълго време.

https://bgtextile.eu/wp-content/uploads/2019/04/kiselo-zele.jpghttps://bgtextile.eu/wp-content/uploads/2019/04/kiselo-zele-150x150.jpgadminБлогФинландският изследовател Сузана Рока от Agrifood Research – Финландия показва в нейната докторска дисертация, че антителата, извлечени от коластра и лактобацили, извлечени от ферментирало зеле (кисело зеле) предотвратяват действието на патогенни бактерии  в стомашно-чревния тракт. Рока изследвала ефектите на антителата от кравешката коластра и на лактобацилите при инфекции в храносмилателния тракт. Изследваните...Каталог за шивашки фирми, текстилни производители и търговци на дрехи и обувки.