Покупката на нови чаршафи е нещо с което трябва да сме внимателни. Около ⅓ от живота си прекарваме в сън, тоест в леглото, а чаршафите са в постоянен досег с нас и нашата кожа. От добре взетото решение зависи това дали ще се чувстваме комфортно или не по време на тези 8 часа всеки ден.

Както можете да видите в PoPijami.bg, на пазара се предлага доста добър избор, стига да знаете към какво да се насочите. Чаршафите много варират по цена и качество, но все пак цената не е най-важното.

Долни чаршафи

Според сезона

Всяка материя може да е различна като усещане в зависимост от сезона. Ленът и бамбукът са чудесни за лятото, докато атерии като памучните са идеални за всяко време от годината. За да подобрите качеството на съня си, можете да изберете различни видове за всеки сезон или пък да се насочите към нещо, което да ви върши работа както през лятото, така и през зимата.

Не само материята е от значение

Обикновено чаршафите, които са по-гладки и приятни на допир, имат по-ситно тъкани нишки. Това ги прави не само по-приятни при контакт, но и по-здрави и издръжливи на скъсване и износване.

Понякога два чаршафа могат да са направени от една и съща материя, да речем памук, но могат да са твърде различни като усещане. Точно тук става дума за тази разлика, която споменахме.

От памук до памук има разлика

Макар че памучните чаршафи са най-предпочитани, от един до друг модел може да има не малка разлика. Нека да вземем за пример египетският памук. Той е по-фин, а изработката на памучни чаршафи винаги е с една идея по-високо качество.

Грубо изтъканият памук, от своя страна, може да не е особено приятен на допир, както по-принцип бихте се надявали при покупката. Проблемът е, че както казахме, някои типове тъкани са изработени с по-едри нишки, което ги прави груби на допир, дори и ако самият плат все пак има същите качества.

Много често се добавя и малко количество полиестер към плата. И ако на пръв поглед хората не гледат на това с добро око, всъщност съотношението 90% памук и 10% полиестер може да направи един чаршаф перфектен на допир.

https://bgtextile.eu/wp-content/uploads/2021/07/charshafi-1024x1024.jpghttps://bgtextile.eu/wp-content/uploads/2021/07/charshafi-150x150.jpgadminСтатииpopijami.bgПокупката на нови чаршафи е нещо с което трябва да сме внимателни. Около ⅓ от живота си прекарваме в сън, тоест в леглото, а чаршафите са в постоянен досег с нас и нашата кожа. От добре взетото решение зависи това дали ще се чувстваме комфортно или не по време...Каталог за шивашки фирми, текстилни производители и търговци на дрехи и обувки.