Има много начини да се почисти един килим, някои са ефикасни, други трудоемки, но само един начин освобождава собственика от задължението и дава 100% гаранция за чист резултат. Машинното пране на килими е иновативен метод за цялостно почистване на килими от всякакъв произход за по-малко от 1 час без съхненето – вече налично и в България.

Кои фирми предлагат пране на килими с машина

Професионална фирма за пране на килими у дома

Тъй като тази технология е все още нова, а изисква доста голяма инвестиция от страна на бизнеса, фирмите, които предлагат машинното пране в България не са много. Една от първите и най-често ползвани услуги е TeamClean.bg, лидер в бранша известен със своят професионализъм и педантичност към резултатите.

Най-важното в този случаи е консистенцията на резултати – може би имате нужда от тази услуга веднъж в годината? За вас е важно да получавате очакваните резултати без да се съмнявате във фирмата – а консистенцията се получава при правилно отношение и професионализъм към вашата поръчка.

Какво представлява машинното пране на подови настилки

Не само килими могат да бъдат изпрани в специалната машина, на практика всяка текстилна подова настилка като пътеки и черги, могат да се почистят по този начин. Самият процес представлява напълно автоматизирано тупане, накисване и почистване с вода и препарати, действие, което отнема малко време.

Вашата собственост се слага на конвейер, които мести килима от зона на зона. Първата е за тупане с вибрация, след това се минава с четки и въздух, след което започва самото първично пране.

Ролята на първичното пране е да освободи мръсотията от килима, след което меки четки минават разресвайки косъма на килима в обратна посока, за да освободят дори най-наситените с мръсотия места.

Чест проблем при килимите е натрупване и набиване на мръсотията, ролята на всеки процес е да я освободи от косъма на килима. Повторно изпиране извежда абсолютно всички видове петна, след това се центрофугира и изсушава с въздух в топла зона – килима се пакетира и доставя до адрес.

Колко струва всичко това и какво да очаквате

Цената на услугата се определя от размера и вида на килима. Вълнените килими, например, отнемат повече време и внимание, тъй като при тях температурата на водата не бива да надвишава 30 градуса или се рискува нараняване на самата плетка.

Най-скъпите килими за чистене са копринените и дормео килимите, които изискват специален процес на чистене поради своята специфика и характер. Друго нещо определящо цената е срокът за извършване на поръчката – може нормален срок (10 работни дни) или експресно почистване (5 работни дни).

Имате килими, които спешно се нуждаят от професионално, основно почистване? Прекалено е трудоемко за вас, нямате време или не можете да махнете петно? Тогава се обърнете експертите от TeamClean.bg и там ще ви помогнат – всичко на изключително добра цена.

https://bgtextile.eu/wp-content/uploads/2021/03/mashinno-prane-na-kilimi.jpghttps://bgtextile.eu/wp-content/uploads/2021/03/mashinno-prane-na-kilimi-150x150.jpgadminСтатиикилими,почистващи услуги,пране на килимиИма много начини да се почисти един килим, някои са ефикасни, други трудоемки, но само един начин освобождава собственика от задължението и дава 100% гаранция за чист резултат. Машинното пране на килими е иновативен метод за цялостно почистване на килими от всякакъв произход за по-малко от 1 час без...Каталог за шивашки фирми, текстилни производители и търговци на дрехи и обувки.