Едно изключително важно предимство на луминисцентни лампи е дългият живот, който имат, особено на фона на всички други алтернативи. На практика, те са станали известни като най-дълголетния източник на светлината, който можем да инсталираме в един офис, кабинет или цех.

Също така, този тип лампи предлагат като цяло много по-качествена светлина, отколкото всяка една друга алтернатива, която се предлага на пазара.

Ако планирате да поставите осветление на производствен цех или шивашки цех, където е много важно всичко да се вижда в най-малки детайли, качествените луминисцентни лампи са чудесна опция, която предлага да видате в детайли всички, без да си напрягате очите.

Каква е средната продължителност на живота на луминисцентни лампи

Средно статистически, добрите стари традиционни крушка с нажежаема жичка бяха склонни да издържат някъде между 800 и 1500 часа, като през последните години те трудно достигаха до този праг.

Енергоспестяващите крушки, които ги заместиха, лесно започнаха да достигат 3, 4 или пък 5000 часа осветление, което в много голяма степен реши проблема от постоянната нужда да се сменят крушки.

Луминисцентните лампи, обаче, надхвърлят внушителни продължителността на живота на енергоспестяващите крушки, като в повечето случаи ще издържат около 10 000 часа.

Някои луминисцентни лампи, обаче, са дори още по-впечатляващи, защото могат да издържат дори и още повече активни работни часове, достигайки до невероятните 50 000 часа.

Една от тайните на наистина голямата издръжливост на луминисцентните лампи е, че този тип осветление отделя с около 75% по-малко топлина, отколкото класическите лампи.

Това поставя този тип осветление в условията на много по-слабо натоварване. По този начин луминисцентната крушка се амортизира много по-малко и шансовете да издържи дълго в годините значително се увеличават.

Много малка необходимост от поддръжка

Притежаването на така устойчивост и толкова дълъг живот означава, че една подобна лампа ще ви спести нуждата от покупка на нова или от каквато и а било грижа около нея.

Тази издръжливост прави луминисцентните лампи подходящи за поставяне на места, на които по принцип е трудно да се достигне. Такива могат да са високите части на складове, цехове, хамбари и производствени халета, където осветителните тела се монтират на голяма височина и са трудно достъпни.

https://bgtextile.eu/wp-content/uploads/2023/05/luminischentni-lampi.jpghttps://bgtextile.eu/wp-content/uploads/2023/05/luminischentni-lampi-150x150.jpgachopОнлайн магазини2r-bg.comЕдно изключително важно предимство на луминисцентни лампи е дългият живот, който имат, особено на фона на всички други алтернативи. На практика, те са станали известни като най-дълголетния източник на светлината, който можем да инсталираме в един офис, кабинет или цех. Също така, този тип лампи предлагат като цяло много по-качествена...Каталог за шивашки фирми, текстилни производители и търговци на дрехи и обувки.