web design elementiОсновните елементи на уеб дизайна са балансът, контрастът и невидимите линии. Балансът е това, което се вижда от самото начало още като се отвори един сайт – как са подредени изображенията, графиките и как е организирана типографията на сайта. Контрастът засяга взаимодействието между отделните елементи на сайта. Областите създавани между различните части на дизайна са известни като невидими линии, например има едни осезаеми, но невидими линии, които са поставени хоризонтално и вертикално на печатна страница на вестник или книга. Един добър дизайн взима предвид тези три елемента, независимо от областта на действие на проекта.
Добрия уеб дизайн се състои в прецизно изпипване на елементите, добра организация на графиката и задоволяване на потребителските очаквания.

Ако дори само един елемент е пренебрегнат, дизайнът става небалансиран. Като пример можем да дадем някой добре много добре балансиран дизайн визуално, както и с доста графики, но ако само цвета на фона не е подбран, както трябва всичко се срива. Затова трябва да знаете, че всички елементи са еднакво важни за добрия резултат. А познаването им е ключ към постигане на простота на дизайна. Когато нещо куца в дизайна повечето от специалистите са по-склонни да добавят нови неща, отколкото да махнат излишните, а така се получава претрупване. В някои случаи е много по-добро решение да се започне всичко наново вместо да се поправя счупеното. Трябва да се питате постоянно дали всеки един елемент е на правилното си място! Следващата стъпка е да се запознаете с интересите на вашата публика.
Посетителя иска да се забавлява. Ето защо игрите и порното са толкова популярни в мрежата. Дава и обяснение да явлението, на което почти всички са жертва – обсебването от телевизията, тя е чудесен начин за губене на време или по-точно създава непрекъснат поток от визуални и звукови дразнители. Това устройва човешкият мозък, защото той самият лесно се отегчава, когато не прави нещо, което да предизвика реакции. Да забавлявате в голяма степен означава да пленявате вниманието. Една емоционално ангажирана комуникация е най-добрият начин да се разпространи съобщение, което пък от своя страна може да впечатли определени хора.
Посетителя обича да го карат да се чувства умен и да отрива разни неща. Тук прекрасно работи изразът, че не е нужно да се говори много, а да се покаже с действия.
Нямам време да уча сложни неща. Много хора никога не са настройвали видеото, не обичат да се редят на опашки за билети, а предпочитат онлайн резервациите, а сега вече се и пазарува онлайн – още едно удобство на нашето съвремие. Като цяло обаче хората харесват простите и удобни неща. Затова каквото и да правите – уеб сайт, представяте нов продукт, или пък просто защитавате дискусия, помнете, че масата няма неограничени запаси от търпение.
Затова простотата е важно нещо, което трябва да овладеете. А какво точно представлява тя? Това е всякаква липса на излишни елементи или с други думи казано, само най-важното. Но не се оплитайте в думите. Просто в никакъв случай не означава скучно или отегчително, не е повърхностно. Простотата сама по себе си не е уеб дизайн, тя е по-скоро възглед за самия дизайн, подход, който обикновено дава най-сполучливите и полезни резултати. Повечето дизайнери погрешно смятат, че да достигнете до простота значи да се намали резултата, почти да се сведе до нещо, което ще е по-съвършено от крайния и съответно прост резултат. Но простата изисква много усилия и сериозна мисъл. Познавайки добре публиката си и техните интереси, вие вече сте спечелили първата битка, след което ако направите дизайн, който ще заплени посетителите ви визуално, то вече имате и втора победа. Ако успеете да удържите двете позиции и изчистите ненужните елементи, то тогава сте победители във войната, която ще остави всеки посетител доволен.

https://bgtextile.eu/wp-content/uploads/2017/08/web-design-elementi-1024x604.jpghttps://bgtextile.eu/wp-content/uploads/2017/08/web-design-elementi-150x150.jpgadminСтатииОсновните елементи на уеб дизайна са балансът, контрастът и невидимите линии. Балансът е това, което се вижда от самото начало още като се отвори един сайт – как са подредени изображенията, графиките и как е организирана типографията на сайта. Контрастът засяга взаимодействието между отделните елементи на сайта. Областите създавани...Каталог за шивашки фирми, текстилни производители и търговци на дрехи и обувки.