Иван Айвазовски е любим художник на изключително много хора, включително и на клиентите на онлайн магазин Reprodukcii.com. Неслучайно посетителите на електронната галерия обожават неговите творби и често поръчват техни репродукции върху платно. Руският художник, който всъщност има арменски корени, е прочут най-вече с уникалните си морски пейзажи. Може би е логично, че морето има специално значение за неговото творчество, при положение че е работил като главен художник на руския флот. Айвазовски е световноизвестен творец и на неговите произведения можем да се насладим в музеи из цялото земно кълбо. Все пак, той е оставил след себе си повече от 6000 картини, което говори за неговата невероятна продуктивност.

reprodukciiТрудно е да посочим коя е най-известната и харесвана творба на Иван Айвазовски. Почти всеки негов морски пейзаж се е превърнал в истински шедьовър. Все пак, ако се обърнем към мнението на клиентите на Reprodukcii.com, вероятно един от техните топ избор би бил „Деветата вълна“. Това е нещо повече от пейзаж, тъй като е изобразена мощта на морето и мъката на дребните хора в него, които са претърпели корабокрушение. На мрачните морски вълни и хорското страдание контрастират ярките изгряващи слънчеви лъчи. Ако продължим да анализираме посланията върху платното, можем да приемем тази слънчева светлина като лъч надежда за корабокруширалите. Относно майсторството на художника коментарът е напълно излишен. Способни сме само да се насладим на идеалната комбинация от светли и тъмни тонове, изобразяващи по забележителен начин морската природа.

Нейният суров нрав се проявява и в картината „Буря в морето“. Тук отново фокусът се спира върху силата и могъществото на водата и природните сили, които въпреки мрачната буря изглеждат едновременно красиво и смразяващо. Отново се наблюдават чудесно контрастиращи си светли и тъмни нюанси, с които са нарисувани гъстите буреносни облаци и непокорната морска вода.

Значително повече светлина, макар и недомонираща, можем да забележим в картината „Крайбрежие“. Това е друг прочут пейзаж от Иван Айвазовски, където този път вниманието е насочено към изяществото на морския бряг и неговата ивица. Мрачните облаци и тук не липсват, за да създадат допълнително напрежение към иначе спокойно изглеждащия пейзаж. Забележителен е начинът, по който е изобразена морската ивица, с невероятен детайл, досущ като на снимка. Дребните хорица на брега само допринасят към цялостното впечатление за удивителната магичност и могъщество, които притежава морският бряг.

https://bgtextile.eu/wp-content/uploads/2018/06/reprodukcii.pnghttps://bgtextile.eu/wp-content/uploads/2018/06/reprodukcii-150x150.pngadminСтатииИван Айвазовски е любим художник на изключително много хора, включително и на клиентите на онлайн магазин Reprodukcii.com. Неслучайно посетителите на електронната галерия обожават неговите творби и често поръчват техни репродукции върху платно. Руският художник, който всъщност има арменски корени, е прочут най-вече с уникалните си морски пейзажи. Може би...Каталог за шивашки фирми, текстилни производители и търговци на дрехи и обувки.